Choď na obsah Choď na menu

Prechod venuše pred slnkom

18. 6. 2012
 
Zaznamenajte s Nami Prechod Venuše!
Kým Hodiny tikajú Venuša sebe nezastaviteľne blíži sa priestoru Medzi Slnko pozemšťanov, lide Na celom svete o sebe precízne pripravujú n doslova storočnú udalosť - posledné Prechod planéty cez Slnko Na dlhých 105 rokov. O úkazu sebe internet plní množstvom informácií od historických DAT po obsiahlej Tabuľky jeho priebehu 6 zajtra. Na celom svete júna. Ani Česká astronomická spoločnosť v nechcela nechať náhode Nič, vyzýva Tak vas - čitateľa, aby ste o sebe to pozorovanie zapojili. Váza snímky, kresby i Textové postrehy budú mit Bez nadsadenia vysokú hodnotu pre dalsi generácie!
 


Zašlite nám Fotky
O tom, Ako ukáž vyfotografovať, čomu o sebe vyvarovať Na čo zamerať sebe, môžete diskutovať n Už Astronomickom fóre. Pre amatérskeho fotografa D nie Prechod Venuše cez Slnko napospol žiadnu vedeckú výzvou, však Obrázky, čo zaobstará, budú mať aj Tak dosť veľkú hodnotu. Ilustračné zábery javu pochádzaju vo Vysoké kvalite iba z jediného prípadu - z júna Roku 2004. Predtým bol pozorovaný Prechod v ROKU 1882, kedy Klasická Fotografia bola batoľaťom tá Digitálne este hudbou budúcnosti. Preto akýkoľvek snímku, Na ktorom vynechané: tajný čierny Kotúčik planéty venusa oslnivom Slnku Dobre zreteľný, Už ponesie znak hodnotné prospekt budúcnosti Dosť možná ilustračné fotografie. Z nášho územia Mame istú výhodu, Zo dôjde k javu pri východu Slnka, kedy JE Naša materská hviezda spravidla oslabená vlhkosťou v atmosfére nad obzorom, čiže v te dobe vynechané: tajný stačiť fotiť Na veľmi krátke expozície Bez filtra, maximálne nejaké tlak oslabujúce sklíčko. Samozrejme si pri tom nezabudnite chrániť zrak. Majitelia zrkadloviek náročnejšieho technického Vybavenie majú už celkom iste Vlastné Nápady, ukáž Ako zachytiť. zábery mi zašlite Potom pomocou e-mailu (samko.amrich@gmail.com ).

Aj kresba sebe počíta!
Nemáte foťák? Nevadí. Ak STE Vybavenie aspoň malým ďalekohľadom samozrejme bezpečným filtrom, ci možností si prez ďalekohľad Slnko premietnuť niekam a zachyťte ukáž pomoči ceruzky papierov. Najmä záverečná fáza javu, kedy o sebe Venušin Kotúčik priblíži k vnútornému Okraji Slnko, vynechané: tajný stat ZA sa. Avšak aj záznam slnečných škvŕn v čase úkazu vynechané: tajný mit SVE neoceniteľné čaro. Kresliť môžete buď Klasický zaznamenaním Toho, čo vidíte, Alebo pri projekcii "obkresliť" premietaný obraz, kresbu přeskenovat a zaslať znovu cez e-mail. Ja kresby zaradíme do pripravovanej galérii. Poradiť o sebe môžete km Astronomickom fóre Alebo Na najbližšej hvezdárne.